آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۶ ثبت شده است

پنج دولت افلاطون

جمعه, ۱۷ آذر ۱۳۹۶، ۰۱:۴۵ ب.ظ

Image result for ‫افلاطون‬‎

از قبل باید بگم ، این مطلب نه آبزیانیه ، نه بیولوژیک و نه با اکوسیستم به معنای متداولش ارتباطی داره . فقط به حکم اینکه یه چیزی بود که بر دل نشسته بود ، فکر کردم به عنوان دلنوشته قابل انتشار در وبلاگ شخصی باشه ( وبلاگه دیگه عزیزم ، کمی هم باید شخصی نویسی داشته باشه ) . قبلا در این ردیف مطالب ، مقدمه " ابن خلدون " رو توی ذهنم داشتم . این پنج دولت افلاطون هم اگه با اون تولد و زوال نظام های ابن خلدون ترکیب بشه ، معجونی می سازه که قطعاً سیاسیون و جامعه شناس ها رو از خیلی اتفاقات این روزا می ترسونه و حتما به فکر وا می داره . موافق نیستید ؟ 

آریستوکراسی

حکومت مثالی افلاطون در رده حکومت‌های آریستوکراسی قرار می‌گیرد و انسان هم ارز این حکومت همان فیلسوف شاهی است که می‌باید زمام امور جامعه را در دست داشته باشد.

تیموکراسی

چنان‌که در آرمانشهر افلاطون اصول زاد و ولد درست، رعایت نشود؛ در میان طبقه زمامدار فرزندانی با نژاد پست‌تر تولید می‌شوند و آن‌ها هم به نوبه خود به کشمکش با نژاد طلایی و اصیل می پردارند و با زور مردم را به سمت خود می‌کشانند. در نتیجه اصالت به «تفاخر» و زور داده می‌شود و حکومت تایموکراسی شکل می‌گیرد. انسان تیموکرات تندخو و خشن است اما در عین حال بری از همه فضایل نیست.

الیگارشی

حکومت تیموکراسی برای زمان جنگ می‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد اما برای دوران صلح کارساز نیست. در دوران صلح حاکمان به سمت جمع‌آوری ثروت می‌روند و قانون را به انحای گوناگون به نفع ثروتمندان تغییر می‌دهند و زمینه برپایی حکومت الیگارشی را به وجود می‌آورند. این حکومت در زمان جنگ توان دفاع از کشور را ندارد. همچنین به نبردهای طبقاتی دامن می‌زند. انسان هم ارز این حکومت کسی است که به تقلید پدر به جمع‌آوری مال می‌پردازد.

دموکراسی

اختلاف طبقاتی و در نتیجه افزایش رباخواری و هرچه بیشتر به زیر بار وام‌های سنگین رفتن مردم عادی از یک سو و سستی و فرومایگی طبقات مرفه در اثر وفور نعمت از دیگر سو نهایتاً سبب بروز انقلاب پیروزمندانه‌ای از طرف توده‌های فرودست می‌شود و مساوات و آزادی را ایجاد می‌کنند. دراین حکومت اندیشه‌های رنگارنگ در جامعه به وجود می‌آید و بی بند و باری رواج پیدا می‌کند. همچنین عامه مردم ناآگاه به خود اجازه می‌دهند در مسائل زمامداری وارد شوند. فرد معادل این حکومت هوس‌های غیرضرور را به نیازهای ضروری برتری می‌نهد و به دنبال لذت جویی است.

استبداد

با این وجود افلاطون استبداد را پس از دمکراسی قرار می‌دهد. بدین ترتیب که در حکومت دموکراسی سه دسته مردم به وجود می‌آیند. دسته‌ای تنها توان بالایی دارند و همانند «زنبورهای نیش دارند»، دسته‌ای از نظم برخوردارند اما به دلیل نبود تربیت معنوی به ثروت اندوزی کشیده می‌شوند. دسته سوم توده مردم هستند که هیچ‌یک از فضیلت‌های دو گروه نخست را ندارند. در نتیجه دسته نخست با همراه کردن توده مردم خود را منجی و پیشوای ملت معرفی می‌کنند و به زور ثروت دسته دوم و سپس تمام قدرت را تصاحب می‌کنند و سپس روز به روز از توده مردم فاصله می‌گیرند.


  • ali ghavampour

Image result for salmon gene editing

محققین ، به دنبال اجرای پروژه ای جدید در زمینه تصحیح ژنتیکی ( Gene editing ) در ماهی آزاد هستند تا در این ماهی ، مقاومت در مقابل بیماری " کم خونی عفونی " ( ISA = Infectious Salmon Anaemia) را ایجاد نمایند .

این پروژه با حمایت مالی به ارزش 500هزار یورو و همکاری مشترک بین دانشگاه ها و نهادهای علمی و تحقیقاتی از کشورهای فرانسه ، انگلیس ، نروژ و اسکاتلند اجرا خواهد گردید .

بیماری کم خونی عفونی ویروسی در ماهی آزاد ( سالمون ) در مزارع درگیر ، سبب تلفات دستجمعی و بروز خسارات هنگفت می شود و در این زمینه ، اجرای روش های ایمنی زیستی و حتی واکسیناسیون چندان مفید واقع نشده اند . از این رو ایجاد مقاومت در برابر این ویروس ، مؤثرترین راهکار شناخته می شود . هرچند ایجاد این مقاومت از طریق اصلاح نژاد نیز امکان پذیر است با اینحال مکانیسم اصلاح نژاد زمان بر و مستلزم گذشت چندین نسل تا زمان رسیدن به نقطه مطلوب می باشد حال آنکه تصحیح ژنی ، بسیار سریع تر و با دقت بالاتر انجام خواهد پذیرفت . یکی دیگر از مزایای این روش ، اصلاح ژن در ژنوم موجود است که با انتقال ژن از خارج ژنوم متفاوت می باشد .

به نقل از  The Fish Site

  • ali ghavampour