آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

اندر افاضات جناب هوش مصنوعی (2)

چهارشنبه, ۶ ارديبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۴۸ ب.ظ

برخی راهبردها برای مدیریت هزینه ها در پرورش میگو

راهبردهای متعددی برای مدیریت هزینه ها در پرورش میگو وجود دارد که از طریق آنها می توان  سود دهی این صنعت افزایش داد:

  1. بهره وری در مصرف غذا: غذا بیشترین سهم هزینه ای در پرورش میگو را به خود اختصاص می دهد و بهبود عملکرد این آیتم هزینه ای می تواند تا حد زیادی به کاهش هزینه ها کمک کند. مزرعه داران می توانند با استفاده از غذاهای با کیفیت دارای سطوح پروتئین و انرژی، همچنین تنظیم میزان غذادهی بر اساس سایز و نرخ رشد میگوها به این مهم دست یابند.
  2. مدیریت آب: مدیریت مناسب آب، برای رشد بهتر و سلامت میگوها بسیار حیاتی است که می تواند در کاهش هزینه ها نیز مفید باشد. مزرعه داران با اجرای سامانه هایی همچون بازچرخانی آب، که به کاهش مصرف آب و بهبود کیفیت آن کمک می کند و یا افزایش هوادهی به منظور افزایش اکسیژن محلول در آب قادر خواهند بود مدیریت مناسبی بر کیفیت آب اعمال کنند.
  3.  بهره وری در مصرف انرژی: انرژی یکی دیگر از هزینه های قابل توجه در آیتم های هزینه ای تولید میگو پرورشی است که از روش های مختلفی افزایش بهره وری در مصرف آن امکان پذیر خواهد بود. از جمله این روش ها استفاده از تجهیزاتی (نظیر پمپ و یا هواده) با بهره وری بالا یا بکارگیری منابع انرژی تجدید پذیر از قبیل پنل های خورشیدی را میتوان نام برد.
  4. پیشگیری از بیماری ها: بروز بیماری برای پرورش دهندگان میگو خسارت بار است و به این دلیل پیشگیری از آن می تواند به عنوان راهبردی برای صرفه جویی در هزینه ها به شمار آید. پرورش دهندگان با اجرای اقدامات امنیت زیستی نظیر غربالگری لارو، ضدعفونی تجهیزات و استفاده از پروبیوتیک ها و سایر ترکیبات تقویت کننده سیستم ایمنی میگو قادر به پیشگیری از بروز بیماری در مزرعه خود خواهند بود.
  5. افزایش بهره وری در نیروی کار: هزینه های پرسنلی نیز بعضاً ممکن است سهم قابل ملاحظه ای در ارقام هزینه ای را به خود اختصاص دهد لذا بهبود بهره وری در این زمینه نیز کاهش دهنده هزینه ها خواهد بود. از جمله روش های قابل اجرا در این خصوص لازم است به ارتقاء سطح اتوماسیون و فن آوری همچون سامانه های غذادهی مبتنی بر حسگر و نیز پایش اتوماتیک کیفیت آب اشاره نمود.
  6. ادغام عمودی زنجیره تولید: بهره برداران می توانند علاوه بر موارد فوق، مدیریت توأم حلقه های مختلف زنجیره تأمین نظیر کارگاه تکثیر، کارخانه غذا و فرآوری را برای کاهش هزینه های تولید میگو بر عهده بگیرند. این روش، با یکپارچه سازی زنجیره تأمین و کاهش اتکاء به تأمین کنندگان خارج از زنجیره می توان هزینه های تولید را کاهش و بهره وری را ارتقاء بخشید.

این موارد صرفاً نمونه هایی بود از راهبردهایی که به پرورش دهندگان برای مدیریت هزینه ها و افزایش سودآوری کمک می کنند. در واقع پرورش میگوی موفق، نیازمند مدیریت دقیق و توجه به فرصت هایی است که موجب صرفه جویی در هزینه ها خواهد گردید.

  • ali ghavampour

هوش مصنوعی

پرورش میگو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی