آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

خرچنگ منزوی ساحلی (Littoral Hermit Crab)

جمعه, ۶ بهمن ۱۳۹۶، ۰۸:۵۱ ب.ظ

خرچنگ منزوی گونه Coenobita scaevola در منطقه بین جزر و مدی، ساحل شیب دراز جزیره قشم

نواحی ساحلی دارای زیستگاه های متعددی هستند. این زیستگاه ها، نیچ های اکولوژیک متنوعی برای سخت پوستان ایجاد می کنند. خرچنگ های منزوی جزو سخت پوستان ده پا (راسته decapoda) هستند که برای محافظت از خود در برابر شکارچی ها، فشار اسمزی و شوک فیزیکی، صدف خالی شکم پایان (Gastropoda) را اشغال می کنند. این خرچنگ ها همگی متعلق به فوق خانواده Paguroidea هستند که ۱۱۱۷ گونه متعلق به ۶ خانواده در سرتاسر جهان دارند و خانواده ی Paguridae با ۵۴۲ گونه، بیش ترین تنوع را داراست (Seyfabadi et al,. 2013).

دکتر ندرلو و همکاران طی مطالعات انجام شده در سواحل خلیج فارس و دریای عمان در سال ۲۰۱۲، گزارش کرده اند که ۳۹ گونه از فوق خانواده ی Paguroidea در خلیج فارس مشاهده شده است که از این تعداد ۱۶ گونه در سواحل ایرانی خلیج فارس وجود دارند.

پروژه ای با محوریت تنوع زیستی از سال ۲۰۰۵ در سواحل دریای عمان و خلیج فارس روی سخت پوستان ده پا انجام شده است که در این پروژه بسیاری از خرچنگ های منزوی جمع آوری و شناسایی شده (در گزارش منتشر نشده مرادمند در سال ۲۰۰۷) و خرچنگ ها در موزه ی جانورشناسی دانشگاه تهران نگهداری می شوند.

در مطالعه ی دیگر توسط دکتر سیف آبادی و همکاران در سال ۲۰۱۳، در جزیره ی لارک هفت گونه متعلق به دو خانواده Diogenidae و Coenobitidae مشاهده گردید و این محققین نتیجه گرفتند که با توجه به ضریب Ochiai این ترکیب گونه ای بسیار شبیه به ترکیب گونه ای خرچنگ های منزوی تنگه ی هرمز است. تنگه ی هرمز بین خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته و ترکیب گونه ای خرچنگ های منزوی تنگه ی هرمز تحت تأثیر عوامل محیطی (جریان ها و شوری) خاص این منطقه است.

گردآورنده: جواد لقمان نیا
http://maribio.com/
  • ali ghavampour

بوم شناسی

خرچنگ منزوی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی