آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

مجله علمی ایلیاد - در تاریکیِ سرگردان‌کننده‌ی درازگودال ماریانا، ماهی‌ای زندگی می‌کند که ساکن عمیق‌ترین جای دنیا است؛ «حلزون ماهی ماریانا».

 

حلزون ماهی‌ها در عمق‌های مختلفی از آب‌های دریا در سراسر دنیا پیدا می‌شوند. این ماهی‌ها در آب‌های عمیق به گروه‌هایی خوشه‌بندی می‌شوند و از سخت‌پوستان کوچک و میگوها تغذیه می‌کنند؛ به این صورت که طعمه را به سمت دهان خود می‌مکند. اطلاعات کمی در مورد نحوه‌ی زندگی این ماهی‌ها در فشارهای شدید آب، موجود است؛ فشار در این اعماق مشابه با ایستادن فیلی بر روی انگشت شستش است. گونه‌های حلزون ماهی که به تازگی کشف شده‌اند، در عمق ۸۰۰۰ متر پایین‌تر از سطح دریا زندگی می‌کنند و بومی درازگودال ماریانا هستند.


دکتر «مکنزی گرینگر»، محقق در دانشگاه واشنگتن گفت: «این ماهی عمیق‌ترین ماهی است که تاکنون از بستر اقیانوس جمع‌آوری شده و خیلی هیجان‌زده‌ایم که نامی رسمی برای آن داریم. این ماهی‌ها برای زندگی در چنین محیط خشنی خیلی قوی به‌نظر نمی‌رسند، اما فوق‌العاده موفق هستند.» دکتر گرینگر و همکارانش در حین سفرهای تحقیقاتی در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷، تعداد ۳۷ نمونه حلزون ماهی ماریانا را از اعماق تقریبی ۶،۹۰۰ تا۸۰۰۰ متری، در طول این درازگودال جمع‌آوری کردند.


تحلیل دی‌ان‌ای و اسکن سه‌بُعدی برای تجزیه و تحلیل ساختارهای اسکلتی و بافتی ماهی‌ها، به گروه کمک کردند تا این گونه‌های جدید را شناسایی کنند. از آن زمان به بعد، زیست‌شناسان دریایی موسسه‌ی علوم و تکنولوژی زمین و دریای ژاپن، اثراتی از گونه‌هایی در اعماق ۸،۱۷۸ متر را ثبت کردند که تاکنون بیشترین عمق بوده است.


دکتر «توماس لینلی»، محقق دانشگاه نیوکاسل انگلیس، گفت: «حلزون ماهی‌ها، سازگاری پیدا کرده‌اند که در مقایسه با ماهی‌های دیگر به اعماق بیشتری بروند و بتوانند در گودال‌های عمیق زندگی کنند.» وی ادامه داد: «در اینجا آن‌ها از دست شکارچیان راحت هستند و شکل قیفیِ این گودال به این معنا است که غذای بیشتری در آن یافت می‌شود. طعمه‌های بی‌مهره‌ی زیادی در اینجا وجود دارد و حلزون ماهی‌ها شکارچیان اصلی این گودال محسوب می‌شوند. آن‌ها فعال هستند و خیلی خوب تغذیه می‌کنند».


جزئیات این کشف در مجله‌ی علمی ZooTaxa منتشر شده است .

نوشته: SciNews


ترجمه: سحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی