آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

نتیجه تصویری برای ‪shrimp farming stocking‬‏

-                      بچه میگو را از مراکز تکثیر دارای مدیریت مطلوب ، دارای مجوز و تحت نظارت بهداشتی تهیه نمائید .

-                      هنگام تهیه بچه میگو ، پست لاروهای سنین دوازده روزه و بالاتر را خریداری نمائید . طول کل بدن پست لارو در این سن می بایست 12 میلیمتر باشد . پست لاروهای کوچکتر ممکن است هنوز آماده ذخیره سازی در استخر پرورش نبوده و به سرعت پس از رها سازی در استخر تلف شوند .

-                      بچه میگوها می بایست از نظر اندازه و رنگ بدن ، همگن باشند . از خرید بچه میگوهایی که رنگ قرمز ، آبی یا سبز باشند خودداری کنید .

-                      بچه میگوها بایستی قوی و فعال باشند . برای بررسی این وضعیت ، حدود 500 قطعه پست لارو را درون تشت آب مدوری ریخته و آب تشت را گردش دهید . میگوهای سالم در اطراف دیواره تشت و در جهت خلاف جریان آب با دمپاره های باز شنا خواهند نمود . در صورتی که بیش از 20 درصد از میگوها در وسط تشت جمع شوند ، محموله را برگشت دهید .

-                      برای آزمایش سلامت پست لاروها و نیز ، آمادگی آنها جهت ذخیره سازی در استخر پرورش ، تست های شوری و فرمالین را قبل از بسته بندی و حمل لارو ، در کارگاه تکثیر انجام دهید .

-                      روده بچه میگوها بایستی پر بوده و اندام هپاتوپانکرآس ( کبد – لوزالمعده ) آن ها شرایط مناسبی داشته باشد . پست لاروها به لحاظ اندام وزوائد می بایست سالم باشند و هیچگون قطع ضمائم ( نظیر پاها ) در آن ها مشاهده نگردد . این شرایط را می توان با استفاده از ذره بین و یا میکروسکوپ در خصوص تعداد 10 تا  20 قطعه بچه میگو مورد بررسی و ارزیابی قرار داد . هپاتوپانکرآس میگوها نباید کوچک و یا به رنگ روشن باشد . روی سطح بدن پست لاروها می بایست تمیز ، فاقد هرگونه آلودگی یا لکه سیاه ( و یا قهوه ای ) بوده ، پاها به دقت کنترل شوند تا در بخش انتهایی آن ها لکه سیاه دیده نشود .

-                      ضروری است ، نمونه ای از پست لاروها ، چندروز پیش از بسته بندی ، جهت آزمایشات تشخیصی به آزمایشگاه های مرجع ارسال گردد تا در خصوص آلودگی به عوامل بیماریزای خطرناک نظیر لکه سفید ویروسی ، IHHNV ، سندروم تورا ، بیماری کله زرد و ... مورد ارزیابی قرار گیرند .

-                      از تحویل گیری محموله هایی که لارو آن ها از مخازن مختلف در مرکز تکثیر تهیه شده ، خودداری کنید .

-                      شوری آب مخازن تکثیر می بایست حتی المقدور به شوری آب استخر پرورش نزدیک باشد ( حداکثر 5 گرم در لیتر ) . به این منظور توصیه می شود چند روز قبل از تحویل محموله لارو تا یک روز پیش از آن ( از مرحله پست لارو 10 روزه و یا کمتر ) تغییر در شوری مخازن انتخاب شده آغاز شود .

-                      کیسه های بسته بندی بایتی به اندازه کافی دارای اکسیژن باشند . حجم اکسیژن تزریق شده به حجم آب درون کیسه ها می بایست حداقل 3 به یک باشد .

-                      تراکم بچه میگو باید متناسب با زمان حمل پست لارو از کارگاه تکثیر تا مزرعه پرورش تنظیم گردد .

-                      بهتر است مدت زمان حمل پست لارو از کارگاه تکثیر تا مزرعه پرورش حداکثر 6 ساعت باشد . اگر این زمان به دلیل فاصله بین مبدأ تا مقصد بیشتر بود ، می بایست دمای آب درون کیسه ها توسط یخ کاهش یافته و محموله توسط کامیون های یخچال دار حمل گردد .

-                      ذخیره سازی بچه میگوها در استخر پرورش لازم است طی ساعات خنک روز انجام شود . بچه میگوها را حتی الامکان در عمیق ترین نقطه استخر پرورش ، موافق جهت وزش باد  و پس از خودهی آن ها با پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب استخر رها سازی کنید .

-                      از ذخیره سازی بچه میگو در آستخرهای شفاف و یا دارای شکوفایی پلانکتونی بیش از حد خودداری نمایید .

-                      در صورت استفاده از مخازن و یا منطقه نوزادگاهی در مزرعه ، طول زمان نرسری به مدت 2 هفته زمان مطلوبی است . این زمان برای توری بقا یا هاپا ( Happa net) نمی بایست بیش از 7 روز باشد .

-                      تغذیه بچه میگوهای رهاسازی شده را با غذای پلت واجد کیفیت مطلوب آغاز نمایید . از غذای تر و یا استفاده از آنتی بیوتیک جدّاً احتراز کنید . غذا را در محل خشک و خنک نگهداری نمائید .

-                      اندازه پلت غذا را بر اساس اندازه میگوها انتخاب کنید . میزان غذای روزانه بایستی بر اساس جداول استاندارد و بررسی سینی های غذادهی تعیین و برآورد گردد . از غذادهی بیش از حد و یا کمتر از میزان مورد نیاز میگو خودداری نمائید .

-                      از هنگام شروع غذادهی ، به طور منظم منطقه غذادهی را مورد بررسی قرار داده و در صورت مشاهده مناطق لجنی و یا دارای بوی متعفن ، غذادهی در آن نقاط را متوقف و اقدام به اصلاح آن ناحیه کنید . 

  • ali ghavampour

BMP

پرورش میگو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی