تولید میگوی SPF گونه مونودون ( از آبزیستان قدیم )
بله ...هفت شهر عشق را نه تنها عطار ، بلکه بقال و کفاش دوره گرد نیز گشت ...و ما هنوز اندر خم بین هال و پذیرایی خونه کلنگی خودمون هستیم ( خم کوچه کجا بود)...
جهان رو به پیشرفت است و صنعت پرورش میگو نیز از این قاعده مستثنی نیست . اگر زبون باز کنیم به اینکه چرا از میگوهای بومی خودمون غافل شده ایم ، دوباره صد میلیون مدعی پیدا می شه که چرا تفکر بازار محور نداری ؟
در تولید وانامی که هنوز علیرغم پیشرفت هایی که داشته ایم ، کلی راه داریم ... ببری سبز و سفید هندی هم که تعطیل کردیم ... میگوی موزی رو هم که گذاشته ایم کنار ( از همون اول )... سفید سرتیز هم که در نوبت قرار داده ایم تا کی به مدد بازسازی ذخایر ( اگر حضرات اجازه فرمایند ) رها سازی کنیم در دریا و معلوم هم نیست چه بر سر لاروهای رها سازی شده اش میاد ...
به نظر میرسه تحقیقات زیادی بازاری شده . باورکنید کشورای دیگه علاوه بر توجه به بازار ، از منابع خودشون هم غافل نشده اند .خبر زیر را ببینید :
محققین مرکز آبزی پروری راجیو گاندی در Chennai (هند) تا دستیابی به روش تولید میگوهای مولد SPF گونه ببری سیاه فاصله چندانی ندارند .
در دوم جولای 2015 یکی از مقامات MPEDA ( سازمان توسعه صادرات محصولات دریایی هند) با اعلام این خبر افزود : ما هم اکنون نسل ششم میگوهای SPF ببری سیاه را در اختیار داریم و تولید آزمایشی در Kerala و Odisha در تأسیسات زیست ایمن (Bio- secure) نیز نتایج رضایتبخشی در پی داشته است .
وی در ادامه گفت : تولید تجاری میگوهای ببری سیاه با استفاده از مولدین اصلاح شده ژنتیکی طی پنج سال آتی ممکن خواهد بود .
عملکرد تولید میگوهای اصلاح شده وانامی در حدود 3.5 تا 5 تن در هکتار بوده حال آنکه این رقم در خصوص میگوی ببری سیاه 3 تن گزارش شده است و گفته می شود میگوهای SPF مونودون ( ببری سیاه ) ، تولیدی دو برابر این مقدار را خواهند داشت .. با این حال پرورش دهندگان میگوهای وانامی خود با سایز 30 قطعه در هر کیلوگرم را با قیمت 4.73 دلار می فروشند در حالیکه این سایز در میگوهای ببری سیاه ( مونودون )بالاتر است .( منبع : Shrimp News).
حالا همینطور بچسبیم به یک گونه و داد از تنوع گونه ای بزنیم ...کنتور که نداره ...