مروری بر روش های استاندارد فعالیت (SOP) در مراکز تکثیر میگو (اصلاح نژاد- قسمت پنجم)
ایمنی زیستی
در هنگام طراحی زیر ساخت های مولد سازی و اصلاح نژاد و تعیین استراتژی در این زمینه، ایمنی زیستی نکته ای بسیار پر اهمیت محسوب می گردد. اهمیت این موضوع زمانی دوچندان می گردد که مرکز تکثیر دریافت کننده مولد نیز برای نگهداری مولدین عاری از بیماری مهیا شده باشند.
در ارزیابی انجام شده (سال 2001)، 16 درصد از شرکت کنندگان، به فقدان ایمنی زیستی در مراکز خود اذعان داشتند، 59 درصد، ایمنی زیستی در مراکز خود را تا حد متوسط اعلام نمودند و 25 درصد از پاسخ دهندگان، سطح ایمنی زیستی در تأسیسات مولد سازی خود را بالا گزارش کردند. گروه آخر(25 درصد)، غالباً شامل شرکت هایی بودند که زیر ساخت آنها از ابتدا بر مبنای تولید مولدین و یا پست لاروهای عاری از بیماری های خاص (SPF) در نظر گرفته شده است.
کارگاه های مولد سازی که تأسیسات آن ها بر اساس سیستم باز طراحی شده، کمتر قادرند ایمنی زیستی را در سامانه خود اعمال نمایند.
در سال های اخیر، شمار پرورش دهندگانی که با انتخاب مولدین از جمعیت های بیمار، در زمینه تولید مولدین SPR اقدام نموده اند افزایش یافته است. این افراد بر این باورند که قرار گرفتن میگوها در معرض انواع عوامل بیماریزای ویروسی و باکتریائی، شانس بهگزینی میگوهای SPR را افزایش می دهد. بدیهی است اتخاذ چنین راهکاری، ایمنی زیستی و استراتژی تولید مولدین SPF را قربانی بهگزینی افراد مقاوم نسبت به بیماری خواهد نمود.
از جمله بازخوردهای منفی در خصوص این راهبرد، امکان انتقال برخی بیماری ها از طریق مولدین به صورت عمودی و یا در صورت بروز اخلال در فرآیند ضدعفونی می باشد. این مسأله در زمینه انتقال IHHNV از طریق تخم به نتاج اثبات گردیده است.
"ادامه دارد"