آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی
Image result for garlic
استفاده از سیر در خوراک آبزیان ، به صورت سنتی ، به عنوان عامل افزایش اشتها ( مشهّی ) سال هاست در مرکز توجه آبزی پروران قرار داشته و به نظر می رسد بیشتر به تبع اثر مثبت این گیاه در تغذیه انسانی صورت پذیرفته باشد . اما در سال های اخیر ، مستند سازی این اثرات از طریق اجرای پروژه های علمی و تحقیقاتی ، رشد روزافزونی داشته است . از جمله اهداف این مطالعات ، تلاش در جهت تعیین اثرات سیر خوراکی بر انواع عوامل بیماریزا ( پاتوژن ها ) بوده است که در بستر رویکرد غالب صنایع تولید دام ، طیور و آبزیان به حذف آنتی بیوتیک ها و جایگزین ساختن این ترکیبات با انواع پروبیوتیک ، پری بیوتیک و سین بیوتیک ها مدّ نظر قرار گرفته است .
یکی از این تحقیقات که نتایج آن در سال 2012 منتشر شده ، در خصوص تأثیر سیر خوراکی بر آلودگی باکتری ویبریو هاروی می باشد که توسط دو محقق ، Allah Dad Talpur و Mhd Ikhwanuddin ( به ترتیب از مالزی و پاکستان ) انجام گرفته و علاوه بر موضوع اصلی یاد شده ، اثرات دیگر کاربرد این گیاه را در پارامترهای تولید ( نظیر رشد ، ضریب تبدیل غذایی  و ... ) مورد توجه قرار داده است .
در این مطلب ، ترجمه ای از چکیده این مقاله آورده شده و متن اصلی مقاله در لینک دانلود ذیل ، به اشتراک گذارده شده است . امیدوارم موارد مندرج در این پست ، مورد استفاده بازدید کنندگان عزیز واقع شود :

هدف از این تحقیق ، تعیین پاسخ ایمنی بچه ماهی های سی باس آسیایی (Lates calcarifer) و مقاومت در مقابل آلودگی توسط ویبریو هاروی (Vibrio harveyi) پس از تغذیه با غذای حاوی سیر با دوزهای مختلف می باشد  .

 غذای مورد استفاده در این مطالعه ، به مقادیر 5 گرم ، 10 گرم ، 15 گرم و 20 گرم در هر کیلوگرم خوراک با پودر سیر مخلوط شده وبه مدت 2 هفته به ماهی ها داده شده و تیمار کنترل با غذای فاقد پودر سیر تغذیه گردید .

 در تمامی تیمارهای تغذیه شده با خوراک حاوی پودر سیر ، بازماندگی افزایش یافت با این حال ، تیمار حاوی 10 گرم بر کیلوگرم غذا ، اختلاف معناداری در این پارامتر در مقایسه با تیمار کنترل نشان داد ( 83.35 درصد در مقابل 33 درصد ) . علاوه بر این افزایش معناداری در رشد ، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در گروه های تغذیه شده با غذای حاوی سیر دیده شد .

 پارامترهای متنوع خونی ، بیوشیمیایی و ایمنی نیز در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت . گلبول های قرمز ، گلبول های سفید ، هماتوکریت و هموگلوبین ، فعالیت فاگوسیتی ، نرخ تنفسی ، لیزوزایم ، آنتی پروتئاز و فعالیت ضد باکتریایی ، پس از تغذیه با سیر افزایش پیدا نمود .

افزایش قابل ملاحظه و معنادار پروتئین سرم خون ، سطوح آلبومین و گلوبولین نیز در تیمارهای حاوی سیر مشهود بود .

علاوه بر این ، سطح گلوکز ، لیپید ، تری گلیسرید و کلسترول نیز در گروه ماهیانی که از خوراک مخلوط شده با سیر استفاده نموده بودند در مقایسه با تیمار کنترل کاهش یافت .

نتایج این مطالعه نشان داد مخلوط نمودن پودر سیر با خوراک ، با بهبود پارامترهای ایمنی در ماهی سی باس آسیایی ، مقاومت این ماهی را در مقابل آلودگی باکتری ویبریو هاروی افزایش می دهد .

لینک دانلود


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی