آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

تهیه کننده : نوری دانش مهر - معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات خوزستان

نتیجه تصویری برای ‪fishery ecology‬‏

1- ماهیان پلازیک یا سطح زی
این دسته از ماهیان اغلب در منطقه اقیانوسیه یا Oecinic زیست می کنند . تخم های آنها بصورت پلانکتون موقت هستند ] مزوپلانکتونیک [ و تخم های خود را در دریا رها می نمایند که درصدی از تخم ها مورد غذای دیگر ماهیان قرار می گیرد و مقداری هم به بچه ماهی تبدیل می گردد . این ماهیان بدنی دوکی شکل دارند و بعضاً کمی بدن گرد دارند که از دو پهلو به هم فشرده شده است در واقع هیدرودینامیکی هستند ( کمترین اصتحکاک را با آب ایجاد می کند ) این ماهیان با کف کاری ندارند و گاهی اوقات به منظور تغذیه ممکن است به بستر بردند ، این ماهیان به دو گروه تقسیم می شوند .
الف) ماهیان مهاجر سطح زی ریز ( مانند : ساردین ماهیان ( Clupeidae ) یا حشینه و موتو ماهیان Ergraulidae 
ب) گیدر Tunuus albacaves ، هور سقطی Ketsuwanus ، زرده Euthynus saffinis ، هوور Thannus tonggol ، بچه زرده Axisthazard ، شیرماهی Scomboaro morus commevson ، قباد S.guttatus ، ماهی بادبانی Histrio photidae ، کوسه ماهیان Selaguidae .

2- ماهیان میان زی Mezoeic
این ماهیان در میانه آب زندگی می کنند و اغلب تا نزدیکی کف دریا هم دیده شده اند ، پشت تیره و شکم نقره ای دارند ، بدن آنها بیشتر از تیغ های درشت پوشیده شده است و این ماهیان در مراکز سخره ای خط و خال رنگی پیدا می کنند ، اغلب به نزدیکی های ساحل هم می آیند و بطور کلی محدوده زیست آنها از 
اعماق 100-5 متر می باشد ، این ماهیان بزرگترین حجم صید را در خلیج فارس و دریای عمان را به خود اختصاص می دهند .
ماهیان میان زی به سه دسته تقسیم می شوند :
الف) ماهیان میان زی ریز
ب) ماهیان میان زی درشت
ج) ماهیان میان زی صخره های مرجانی ( زینتی )

ماهیان میان زی ریز Mesopelagic neriticpishes
این دسته از ماهیان شامل : فانوس ماهیان Mycthephidae یا منور ماهیان که در اعماق بین 150-100 
متر زندگی می کنند شبها تا سطح 10 متری آب دریا بالا می آیند . بین 5/2-2 سانتیمتر طول دارند ، فلسهای فسفری مانند دارند و در صورت حضور آنها در سطح دریا مثل این است که در سطح آب دریا جیوه ریخته باشند . ذخایر آن در دریای عمان 10 میلیون قطعه تخمین زده شده است ( دکتر کیوان ) .

ماهیان میان زی درشت : شامل
سنگسر ماهیان Pomada sidae ، شانک ماهیان Sparidae 
بچه سنگسر ماهیان ، هامور ماهیان ، سرخو ماهیان ، شوریده ماهیان و ...

ماهیان جزایر مرجانی :
این دسته از ماهیان در درجه حرارتهای بالای 21 درجه آبهای روشن و زلال با اکسیژن بالا در 
صخره های مرجانی زندگی می کنند و معمولاً از عمق 50 متر پایین تر نمی روند گرچه نمونه هایی از آنها متعلق به 150 متری هستند . یک نمونه قابل استحصال تجاری آنها طوطی ماهیان می باشند Parrot fish .

3- ماهیان بنتیک یا کف زی Bentic :
این ماهیان در کف دریا زندگی می کنند بدن آنها از پهلو به پهلو مثل کفشک ماهیان Psetodide یا از پشت به شکم فشرده شده اند . در ماهیانی که از پهلو به پهلو فشرده شده اند چشمان در یک طرف می باشند و چشم چپ آنها در بالای چشم دیگر قرار دارد ، در کف خوابیده و خود را استتار می کنند این ماهیان از ماهیان میان زی مختلف که در بالای سرشان حرکت می کنند و یا از سخت پوستان و نرم تنان تغذیه می نمایند .

4- ماهیانی که بین پلاژیک و مزوئیک زندگی می کنند Polagic – Neritic Mezoic.f
مهمترین تیره آن در خلیج فارس گیش ماهیان Carangide می باشد که در سطح زندگی و برای تغذیه 
به قسمت میانی می روند مهمترین این گروه حلوا سیاه می باشد . صید این ماهیان با صید ترال براحتی میسر می گردد .

5- ماهیان منطقه کرانه ای Litoral :
این دسته از ماهیان در ساحل زندگی می کنند و تغییرات شوری و دما و گل آلوده شدن و امواج را به راحتی تحمل می کنند و دو دسته هستند :
- یک دسته ساکنان دائمی منطقه لاتورال
- یک دسته ساکنان غیردائمی منطقه لاتورال که فقط جهت تخم ریزی به این منطقه می آیند و به ماهیان مهاجر کرانه ای هم معروف هستند که شش ماه از سال در کرانه و 6 ماه دیگر را برای تخم ریزی به مناطق عمیق تر مهاجرت می نمایند . این ماهیان در حلق خود فیلتر دارند و برجستگیهای کمان آبششی آنها gillraker دارای سنگدان هستند و مواد لجنی را که بلع می کنند از این فیلترها عبور می دهند که مواد غذایی را از آن می گیرند . مهمترین این گروه راشکو ماهیان Polyne midae می باشد . دیگر گونه های مهم شامل :
- کفال ماهیان Mugillidae 
- حلوا ماهیان Pomadasidae
- شگ ماهیان Clupeidae

6- ماهیان منطقه اینتر تایدال ( منطقه بین جزر و مدی ) intertidal :
Diadromous در واقع معنی تردد و رفت و آمد می دهد و مهاجرین حقیقی بین آب و دریا و آب شیرین را می گویند و به سه دسته تقسیم می شوند .
الف) Anadramous یعنی بالا رونده : به ماهیانی اطلاق می گردد که از دریا به سمت رودخانه های آب شیرین مهاجرت می کنند .
ب) Catadromous یعنی پایین رونده : به ماهیانی اطلاق می گردد که از رودخانه به سمت دریا مهاجرت 
می نمایند . 
ج) Amphi dromous یعنی مهاجرت از بالا به پایین و به ماهیانی اطلاق می گردد که از آب شیرین به دریا و به عکس مهاجرت می کنند .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی