آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

آینده مهیّج آبزی پروری (قسمت دوم)

جمعه, ۱۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۰:۰۲ ق.ظ

به قلم: استفان نیومن

مجله آبزی پروری (Aquaculture magazine)، چهارم سپتامبر 2023

ترجمه: علی قوام پور

به نظر من برای نیل به آینده ای که در آن آبزی پروری مبتنی بر علم غالبیت داشته باشد لازم است که:

  • پیش از همه تمامی سطوح امنیت زیستی مورد نیاز برای اطمینان از اینکه همه موارد زیر به شیوه ای پایدار حاصل خواهند گردید) اجرا و حفظ شوند
  • اصلاح ژنتیکی با هدف تقویت صفت رشد سریع و افزایش تحمل به استرس (به طور عام) و ارتقاء ماندگاری در برابر عوامل بیماریزای خاص.
  • ایجاد ذخایر SPF حقیقی با استفاده از روش های مرسوم در کشاورزی  
  • استفاده از سیستم های RAS و بایوفلاک یا ترکیبی از این دو در محیط های تحت کنترل داخلی (Indoor)
  • کاهش اثرات زیست محیطی همزمان با ارتقاء بهره وری.

الف: بهبود امنیت زیستی

بدون توجه به این موضوع، هیچگونه پایداری واقعی در صنعت ایجاد نخواهد شد. پایداری مستلزم تغییری چشمگیر در نحوه تفکر پرورش دهندگان و متولّیان است. در حال حاضر، بزرگترین مشکل، شکست در زنجیره انتقال عوامل بیماریزایی است که از طریق مولدین وارد سیستم تولید می شوند. اصطلاحات SPF، SPR، SPT دارای تعاریف واضحی هستند که تاکنون عمدتا نادیده گرفته شده اند.

اغلب از این واژه ها در بازاریابی و تبلیغات استفاده می شود. اغلب پرورش دهندگان آنچه به آنها گفته می‌شود را می‌پذیرند و حتی به نظر نمی‌رسد که قانون گذاران نیز  درک درستی از آنچه واقعا برای دستیابی به این موارد لازم است داشته باشند. ما به کرّات شاهد بروز و شیوع بیماری های جدید هستیم و حتی در خصوص آن دسته از عوامل بیماری زایی که امکان حذف آنها از صنعت وجود داشت نیز دیده می شود که همچنان انتقال آن ها به واسطه این چرخه معیوب تداوم دارد.

امروزه فناوری و ابزار لازم برای اطمینان از شکسته شدن این زنجیره انتقال موجود است. در حال حاضر هیچ کس تمایلی به استفاده از مولدین وحشی ندارد چرا که نمی توان این مولدین را نسبت به عوامل بیماری زایی که از وجود آن ها بی خبریم   غربال نمود.

آبزیان مجاز به اطلاق واژه SPF نخواهند بود مگر اینکه در زیرساخت هایی تولید شده باشند که از الزامات تعیین شده برای تولید چنین محصولاتی تبعیت نموده و با برخی ملاحظات، میزان بالایی از باروری در میگو و بسیاری از گونه های ماهی را تأمین نمایند.

در این تأسیسات، هر مولد به طور جداگانه برای همه پاتوژن های شناخته شده غربالگری می شود. تکنولوژی مقرون به صرفه برای این غربالگری امروزه وجود دارد. مولدین در این تأسیسات زیست ایمن، که برای هر کشوری خاص همان شرایط احداث و مدیریت می گردد تولید می شوند. چنین مولدینی پاک و عاری از تمامی بیماری های شناخته شده بوده و در شرایطی نگهداری می شوند که اطمینان حاصل شود در معرض عوامل بیماریزای جدید قرار نمی گیرند.

  • ali ghavampour

آبزی پروری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی