مقاله مروری: آیا پرورش فوق متراکم میگو راه حلی مناسب برای تولید و صادرات پایدار است؟
نوشته: Tram Anh Thi Nguyen, Kim Anh Thi Nguyen و Curtis Jolly
نشریه MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute)، سپتامبر 2019
ترجمه: علی قوام پور
در سال 2012، صادرات میگو به دلیل سندرم مرگ زودرس (EMS) که به آن سندرم نکروز حاد هپاتوپانکرآس نیز گفته می شود، به دلیل کاهش تولید، 6.6 درصد کاهش یافت. اما در سال 2013، برای اولین بار در تاریخ، صادرات میگوی ویتنام به بیش از 3 میلیارد دلار رسید. در رسیدن به این جایگاه، کاهش عرضه جهانی میگو به دلیل EMS، افزایش قیمت جهانی این محصول، افزایش تقاضا برای میگوی وانامی و افزایش تولید این میگو در کشور ویتنام در سال 2013 از عمده ترین عوامل محسوب می شوند.
در سال 2014، صادرات میگو با رشد 26.9 درصدی نسبت به سال 2013 حرکت صعودی خود را ادامه داده و به میزان 3.95 میلیارد دلار بالغ گردید. رشد ده ساله (2017-2008) ارزش صادرات میگوی کشور ویتنام نرخ قابل ملاحظه 137 درصد بوده است. در سال 2017، سطح زیر کشت و تولید میگوی پرورشی در ویتنام به بالاترین سطح خود رسید (شکل2). اما نوسانات صادرات میگو به اتحادیه اروپا باعث بروز نگرانی در خصوص پایداری تولید طی سالهای قبل شده است. در این مقاله، پایداری تولید و بازار در خصوص میگوی وانامی در ویتنام مورد ارزیابی قرار گرفته است چرا که تولید کنندگان این میگو تلاش می کنند تا عملکرد تولید در هکتار را برای نیل به اهداف تعیین شده توسط دولت افزایش دهند.