آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

نوشته: Eleonor A. Tendencia and Victor Emmanuel J. Estilo

ترجمه علی قوام پور

با هدف پژوهش در راستای توسعه و یا بهبود اقدامات پیشگیرانه در مقابل بیماری AHPND و WSSV کمک مالی را در اختیار AQD قرار داده است. این مطالعات شامل شناسایی عوامل ریسک و شیوه های دفاعی در کنار تحقیقات مبتنی بر مخازن تکثیر و استخرهای پرورش با هدف کاهش اثرات بیماری AHPND و WSSV در P. monodon پرورشی بوده است. مطالعاتی که در برنامه تحت حمایت JTF  انجام شده شامل موارد ذیل بوده است:

  1. همه گیر شناسی بیماری WSSV در فنآوری های مختلف پرورش میگوی ببری سیاه در فیلیپین
  2. استقرار فناوری مدیریتی برای ایجاد محیطی که در برابر بیماری ایمن بوده و منجر به آبزی پروری پایدار گردد
  3. همه گیر شناسی بیماری AHPND  در میگوی ببری سیاه
  4. آبزی پروری مسئولانه از طریق مدیریت توأم پرورش میگو با حفظ و احیاء رویشگاه های حرّا (Aqua Silviculture).

در کنار مطالعات همه گیر شناسی و بررسی روش های پیشگیری از بیماری، JTF  به تآمین مالی در زمینه تحقیقات در خصوص شیوه های پایش و غربالگری بیماری های میگو انجام داد. در تحقیقی با عنوان " پایش و غربالگری فرامرزی عوامل بیماری زا در میگوهای آب شیرین، P.monodon و P.vannamei"  که اخیراً به پایان رسیده بیماری های ویروسی شامل WSSV، IHHNV، TSV و IMNV با استفاده از فنآوری PCR مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنها بیماری هایIHHNV و WSSV بر میگوهای پرورشی فیلیپین تأثیر گذاشته اند، در حالی که دو بیماری ویروسی دیگر، یعنی TSV و IMNV برای این کشور غیر بومی (Exotic) محسوب می شوند.

در مطالعه ای که با عنوان" ایجاد و تسریع در مدیریت فوری و موثر در بهداشت ماهی و میگو" در حال انجام است نیز تلاش می شود تا ضمن تعیین " نسخه های DNA/RNA ویروسی در ارگانیسمی که می تواند منجر به بیماری گردد" سطوح آستانه عفونی برای WSSV و سایر عوامل بیماری زا مانند VPAHPND با استفاده از q-PCR مشخص شود.

اما علیرغم شناسایی عوامل خطر و فاکتورهای حفاظت در برابر بیماری های AHPND و WSSV، EMS چنانکه از گنجانیده شدن آن در لیست بیماری های اخطارکردنی در سال 2018 هویداست، همچنان به ایجاد خسارت در صنعت پرورش میگو ادامه می دهد. این امر لزوم توسعه و/یا بهبود و همچنین ترویج اقدامات جدی پیشگیرانه بر علیه EMS شامل اجرای دقیق و مناسب امنیت زیستی  و شیوه‌های مطلوب آبزی پروری (GAPs) را مؤکد می سازد.

لازم است رویکرد اکوسیستمی به آبزی پروری برای جلوگیری از بیماری ها توسط پرورش دهندگان خرد میگو که استخرهای آنها نزدیک به هم قرار داشته، از منابع آب مشترک استفاده نموده و بودجه مورد نیاز برای اصلاحات ساختاری در استخر های خود و یا استفاده از پروبیوتیک را ندارند به کار گرفته شود.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی