اقدامات پیشگیرانه پیشنهادی برای مهار سندرم مرگ و میر زودرس در میگو (بخش دوم)
نوشته: Eleonor A. Tendencia and Victor Emmanuel J. Estilo
ترجمه: علی قوام پور
بروز AHPND و WSSV در مزارع پرورش میگو
بین سالهای 2013 و 2014، حجم تولید P. vannamei و P. monodon در فیلیپین به دلیل شیوع بیماری، عمدتاً در مناطق Luzon و Visayas که گمان میرفت توسط AHPND ایجاد شده باشد، کاهش یافت. نمونههای تهیه شده از مزارع میگو برای سویه تولیدکننده سم در V. parahaemolyticus به دلیل علائم مشابه AHPND که پس از 56 تا 94 روز از ذخیره سازی لارو در استخرها رخ داده بود، مورد بررسی قرار گرفت. در هشت مورد از نه استخر نمونه برداری شده، نتایج نشان دهنده وجود پلاسمیدهای تولید کننده سم و تأیید کننده بیماری AHPND بود.
پیش از آن از سال 2013، AHPND در سیستم گزارش فصلی بیماریهای آبزیان NACA/FAO (QAAD) در طبقه بندی «بیماریهای فهرست نشده در لیست OIE» برای سختپوستان گنجانده شده بود. یک سال بعد، درخواستی به سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) برای گنجاندن AHPND در فهرست بیماری های اخطار کردنی ارائه شد. با این حال، کمیسیون استانداردهای بهداشت آبزیان OIE (AAHSC) این فهرست را تایید نکرد و AHPND تا ژانویه 2016 در فهرست OIE قرار داده نشد.
از طرفی، WSSV قبلاً از سال 1997 در فهرست OIE گنجانده شده است و از سال 2018، هر دو AHPND و WSSV در فهرست بیماری های OIE برای سخت پوستان قرار داده شده اند. لازم به ذکر است، بیماری هایی که برای دو سال متوالی گزارش نشده باشند از فهرست OIE حذف می شوند.