آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

نوشته: Soraphat Panakorn

ترجمه: علی قوام پور

سولفید هیدروژن (H2S)

سولفید هیدروژن حتی در مقادیر بسیار اندک (در حد 0.02 پی پی ام) نیز برای میگو و سایر جانوران آبزی خطرناک و سمی است. این مقدار، حداقل میزانی است که پرورش دهندگان از طریق حس بویائی قادر به تشخیص آن می باشند. در مقایسه باید گفت، مقادیر سمی آمونیاک و نیتریت به ترتیب 100 و 1000 برابر این میزان تعیین شده اند. سولفید هیدروژن در مناطقی تولید می شود که مواد آلی و آب در غیاب اکسیژن حضور داشته باشند. به این ترتیب استخرهای پرورش میگو، یکی از مطلوب ترین مکان ها برای تولید این ماده به شمار می آیند. این ماده سمی سالانه، پرورش دهندگان میگو و ماهی در سراسر جهان را بیش از هر عامل دیگر دچار خسارت می نماید. هرچند پرورش دهندگان، از بابت وجود این ماده سمی دچار تلفات می شوند با این حال، با توجه به اینکه روش مقابله با آن را نمی دانند، این تلفات را به عنوان اتفاقی طبیعی قلمداد می نمایند.

از جمله شرایط مطلوب برای رخداد تلفات در اثر سولفید هیدروژن، کاهش اکسیژن، دما و pH می باشد. بنابراین، اوقات شب، زمان مناسبی برای بروز مشکل ناشی از H2S در استخرهای پرورش میگو است. مقادیر اندک از این ماده سمی، قادر است میگوها را ضعیف و مستعد ابتلا به بیماری نموده و مقادیر بالاتر می تواند موجب بروز مرگ ناگهانی در موجود شود. وقتی این شرایط، با اتفاقاتی همچون بارش شدید، طوفان، بروز مشکل در کارکرد هواده، پوست اندازی و یا مرگ پلانکتونی همراه شود، پرورش دهندگان، صبح روز بعد شاهد تلفات سنگین خواهند بود.

برای مقابله با این گاز سمّی، پرورش دهندگان می بایست pH را در محدوده 7.8 تا 8.1 حفظ نمایند. بیش از این مقدار، با توجه به مطلوبیت pH بالا برای تولید گاز آمونیاک، توصیه نمی شود. علاوه بر این حفظ اکسیژن محلول در محدوده مطلوب و مدیریت مناسب لجن بستر برای کنترل و مهار تولید این گاز لازم است. بعضی پرورش دهندگان نیز، از پروبیوتیک های اکسیدکننده H2S استفاده می کنند. در بسیاری از مزارعی که دارای مقادیر بالای سولفید هیدروژن می باشند، در ساعات شب، میگوهای دارای شنای ضعیف مشاهده می گردد. به همین دلیل، بازرسی شبانه استخرها امری بسیار ضروری است.

  • ali ghavampour

پرورش میگو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی