آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

اتفاقات شبانه در مزارع پرورش میگو (قسمت اول)

پنجشنبه, ۶ مرداد ۱۴۰۱، ۰۸:۰۹ ب.ظ

نویسنده : Soraphat Panakorn

ترجمه : علی قوام پور

برای موفقیت در پرورش میگو با اعمال مدیریت بهینه، درک صحیح از فعالیت های شبانه میگوها در استخر بسیار ضروری است. همچون سایر فعالیت های صنعتی و زیست شناختی، پرورش میگو هم نیازمند کاری شبانه روزی از روز ذخیره سازی تا صید می باشد.

حتی زمانی که پرورش دهندگان در خواب  هستند نیز فعالیت  میکروارگانیسم ها و فیتوپلانکتون ها  در استخر تداوم دارد.

برخلاف ضرب المثلی که بر اساس آن "جهل سعادت است"، در طول شب، اتفاقاتی پنهان از دید پرورش دهنده  به وقوع می پیوندد  که جهل نسبت به آن ها ممکن است عواقب بسیار مهمی را در پی داشته و در روز بعد، نتایج فاجعه باری را در استخر پرورش رقم بزند.  

هدف این مقاله نشان دادن اهمیت احاطه بر اتفاقاتی است که در شب در استخر پرورش میگو به وقوع می پیوندد. علاوه بر آن  راهنمایی‌هایی برای مدیریت و غلبه بر این اتفاقات به پرورش دهنده داده شده است.

پارامترهای آب

pH

pH  در استخرهای پرورش میگو تحت تاثیر دو عامل قرار دارد:  یکی از آن ها یون های محلول در آب و دیگری فعالیت فیتوپلانکتون ها می باشد. در خلال ساعات شب فعالیت (فتوسنتزی) فیتوپلانکتون ها بسیار ناچیز است  و این باعث افت pH می گردد. به دنبال این اتفاق میگو هایی که آماده پوست اندازی هستند این فرآیند را در زمان افت pH آغاز میکنند. از طرف دیگر افت pH باعث افزایش سمّیت سولفید هیدروژن میشود.

علاوه بر این اگر اختلاف pH بین روز و شب بالاتر از یک باشد میزان استرس در میگوها افزایش پیدا می‌کند و این امر سبب تضعیف میگوها خواهد گردید.

به منظور پایدار نگه داشتن pH  آب، قلیاییت می بایست مساوی ویا بالاتر از 100 پی پی ام باشد.  پرورش دهندگان لازم است قلیائیت استخر را به طور مداوم، حداقل هر سه تا چهار روز یکبار انجام دهند تا در صورت کاهش، میزان آن را با افزودن آهک یا بیکربنات سدیم در شب، وقتی میگوها هنوز پوست اندازی خود را آغاز نکرده اند اصلاح نماید.

  • ali ghavampour

پرورش میگو

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی