آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان ABZISTAN

وبلاگ آبزی پروری و علوم زیستی

آبزیستان                  ABZISTAN

سلام بر همگی. علی قوام پور هستم، دانش آموخته اکولوژی دریا در مقطع دکتری، تا حدودی فعال در زمینه تکثیر و پرورش آبزیان (به ویژه میگو)، علاقمند به زمینه های مختلف صنعت آبزی پروری و البته در کنارش، علوم انسانی. این ملغمه رو بذارید در کنار لیسانس ژنتیک و فوق لیسانس بیوشیمی تا دیگه اصلا تعجب نکنید. ولی در این رسانه ، تلاش دارم ، روش های بهینه مدیریت آبزی پروری و مبانی این صنعت را ارائه و ایده های نوین را معرفی کنم. گاه گداری هم دلنوشته ای تا به سنت وبلاگ نویسی پایبند مونده باشم. امیدوارم مطالب وبلاگ آبزیستان مورد پسند بازدیدکنندگان محترم واقع بشه. ضمنا همینجا باید اعلام کنم که این وبلاگ، شخصی و مستقله و به هیچ شرکت و وبسایتی وابسته نیست. اینو عرض کردم تا حساب مطالب منتشر شده در اینجا رو از وبسایت هایی که به نام آبزیستان الی ما شاءالله این روزها در اینترنت مشاهده میفرمایید جدا کرده باشم. پاینده باشید

بایگانی

این سندروم از 30 تا 40 روز پس از ذخیره سازی لارو در استخرهای پرورش مشاهده شده است. با این حال در هر زمان از دوره پرورش، احتمال وقوع آن داده می شود. اوج بروز تلفات در این سندروم، در زمان کاهش اکسیژن محلول در آب و شکوفایی بیش از حد  جلبکی (Over bloom) اتفاق می افتد. تک یاخته های گرگارین و آلودگی به میزان بالا توسط باکتری های بیماری زا از گروه ویبریو نیز ممکن است موجب آلودگی به WGS گردد. لیمسوان (2010) گزارش داده که در آنالیز مدفوع میگوهای درگیر با این سندروم، باکتری های ویبریو گونه های   Vibrio parahaemolyticus ، Vibrio fluvialis و Vibrio mimicus را مشاهده نموده است.

علاوه بر این، ارتباط بروز سندروم مدفوع سفید با تراکم بالای ذخیره سازی، کیفیت پایین آب، کیفیت نامناسب بستر استخر، شکوفایی بیش از حد پلانکتونی و مدیریت نامناسب تغذیه (به دلیل افت کیفیت آب استخر پرورش) گزارش شده است.  

رنگ بدن میگوهای آلوده به این سندروم تیره شده و تغذیه آن ها کاهش می یابد. در میگوهایی که شدت آلودگی بیشتر است هپاتوپانکرآس و روده، رنگ پریده و سفید می گردد. علائم اولیه بروز این سندروم، مشاهده رشته های سفید مدفوع در سینی غذا و یا به صورت شناور بر روی سطح آب می باشد. در میگوهای آلوده، پوسته خارجی سست شده و تجمع تک یاخته ها روی سطح آبشش، رنگ این بافت را تیره می سازد.   

پیشگیری:

  • مدیریت بهینه پرورش، می تواند مانع بروز سندروم مدفوع سفید در استخرهای پرورش گردد.
  • بررسی دوره ای بار باکتریائی به ویژه بار آلودگی ویبریودر آب و بدن میگوها در استخرهای پرورش
  • استفاده از پروبیوتیک های آب و روده با کیفیت مطلوب
  • استفاده از اسیدهای آلی در غذا
  • استفاده از سیر له شده به میزان 10 گرم در هرکیلوگرم غذا و 10 میلی لیتر آب تمر به ازای هر کیلوگرم غذا در دو وعده غذادهی به مدت سه روز
  • استفاده از ویتامین c به میزان 5 گرم به ازاء هر کیلوگرم غذا به مدت 3 روز
  • پاکسازی متناوب بستر استخر
  • حفظ کیفیت مناسب آب استخر پرورش
  • حفظ اکسیژن محلول در آب استخر پرورش در محدوده مطلوب
  • با تشکر فراوان از آقای دکتر بحری عزیز بابت ارسال متن انگلیسی 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی