اکوسیستم استخر پرورش ( 9 )
در این مطلب ، پارامتر با اهمیت دیگری مربوط به متغیرهای فیزیکی در استخرهای آبزی پروری مورد بحث قرار گرفته است . البته در کتاب مبانی مهندسی آبزی پروری ، پس از دما ، پارامترهای چگالی و انجماد آب مطرح شده که به دلیل اهمیت کمتر نسبت به سایر پارامترها از ذکر آن ها در اینجا اجتناب گردید .
شوری :
شوری ، کمیتی است که بیان کننده میزان یون های محلول در آب بوده و بر اساس واحد گرم بر لیتر ( g/lit) در سیستم SI و یا قسمت در هزار ( ppt)در سیستم انگلیسی ( MKS) بیان می گردد .
علامت 0/00 غالباً به معنای قسمت در هزار مورد استفاده قرار می گیرد . عمده ترین یون های محلول در آب را سدیم و کلر تشکیل می دهند . منیزیم ، کلسیم ، پتاسیم ، سولفات و بیکربنات نیز به مقداری زیادی در آب های شور وجود دارند (Romaire 1985 ) .
سطوح شوری ، تابع شرایط زمین شناسی و هیدرولوژیک یک منطقه می باشد . آب های سطحی در مناطقی که دارای بارش قابل ملاحظه ای باشند معمولاً شوری پائینی دارند در حالیکه آب در اراضی خشک وکم بارش با شدت تبخیر زیاد شورتر است .
شوری آب دریا بین 33 تا 37 گرم بر لیتر متغیر بوده و به طور میانگین در حدود 34 گرم بر لیتر گزارش می شود . در خوریات ، این پارامتر متغیر بوده و از شوری های بالاتر از آب دریا تا 3 گرم بر لیتر مشاهده شده است .بسیاری از آب های سرزمینی ( Inland Waters) شوری کمتر از 2 تا 3 گرم بر لیتر دارند ( McLarney 1984 ; Boyd 1990 ) .