روز 18 خرداد ماه 1401، به ابتکار اتحادیه آبزی پروران استان هرمزگان، نمایندگان شرکت CP تایلند، وبیناری را در خصوص مولدین SPF/SPT تولیدی این شرکت برگزار نمودند. لینک این وبینار در ذیل همین مطلب قرار داده شده و علاقمندان می توانند از این طریق فیلم وبینار را در دو بخش دانلود و مشاهده نمایند.
با توجه به اینکه مقاله ارائه شده در پست قبل (به زبان فارسی)، فایلی مشابه به زبان انگلیسی نیز داشت، از این رو در لینک ذیل مقاله انگلیسی مشابه را که خانم آلدای سانز از محققین برجسته علم اپیدمیولوژی نگاشته اند به حضور تقدیم می کنم. امیدوارم هردو مقاله مورد توجه و استفاده علاقمندان واقع شود:
مقاله ای که لینک آن در ذیل این مطلب آورده شده، برخی اصظلاحات را که به طور معمول در تولید میگوهای عاری از (یا مقاوم نسبت به) بیماری را توضیح داده است. این مقاله در مجله ترویجی بوم شناسی آبزیان منتشر شده است.
ارائه شده توسط Ravihumar Bangarusamy مدیر شرکت Growel Feed از هندوستان
در کشور هندوستان، با هدف توسعه آبزی پروری پایدار در مزارع پرورش میگو، فرآیند استاندارد عملیات (SOP’s) تدوین گردیده و یکی از مفاد این فرآیند، احداث استخرهای نرسری اعم از خاکی و یا پوشش دار و دارای ضریب بالای امنیت زیستی بوده است. به این ترتیب میگوهای ضعیف پیش از ورود به استخر پرورش اصلی از جمعیت حذف می شوند.
در یکی از استخرهای مورد بررسی، میگوهای 0.5 تا 1.2 گرم پس از دوره نوزادگاهی وارد استخر پرورش گردیده و تنها پس از 59 روز به وزن بازاری (18.9 گرم و مجموع 2.7 تن توده زنده برداشت شده) رسیدند. بازماندگی در انتهای دوره 83.5 درصد و ضریب تبدیل غذایی 1.03 بدون مشاهده هرگونه نشانه ای از بیماری گزارش شد.