نوشته: Soraphat Panakorn
ترجمه: علی قوام پور
نیمه شب تا زمان طلوع خورشید
فاصله بین نیمه شب تا طلوع آفتاب در مزارع پرورش میگو حائز اهمیت فراوانی است چرا که مشکل میگوها در استخر پرورش، یکی دو روز قبل از تبدیل به شرایط حاد، در ساعات شب با بالا آمدن میگوها قابل مشاهده می باشد. میگوهای ضعیف (اما هنوز سالم) در این زمان به روی آب می آیند و این موضوع نشان دهنده برخی شرایط استرس زا در محیط زندگی آن هاست.
نوشته: Soraphat Panakorn
ترجمه: علی قوام پور
وقتی هواده ها کار نمی کنند
از آنجا که اکسیژن رسانی به استخر در ساعات شب امری حیاتی است، اختلال در عملکرد هواده ها می تواند موجب بروز خسارات جبران ناپذیری شود. بنابراین، لازم است ابزار ضروری برای تعمیرات، ژنراتور برق و یا قطعات یدکی موتوری برای هواده ها در موارد بروز مشکل در مزرعه موجود بوده و متناوباً تست شوند. در چنین مواقعی حضور پرسنل آشنا با مکانیک تجهیزات و آموزش دیده در مزرعه بسیار پر اهمیت است. حداقل دو و یا سه نفر از پرسنل مزرعه می بایست برای رفع مشکلات عمومی در هنگام بروز مشکل در تجهیزات، آموزش دیده باشند. به عنوان تشویق، می توان به این افراد پاداش هایی نیز اعطا کرد.
با سلام خدمت همراهان گرامی وبلاگ آبزیستان،
تا به حال دلمون خوش بود به اینکه نامی که برای این وبلاگ انتخاب کرده ام، تعارضی با اسامی دیگر در عرصه آبزی پروری نداره. البته بجز شرکت دوست عزیزم آقای مهندس قنادیان بزرگوار به نام پارس آبزیستان که اون هم نامی مرکب هست و چندان به اسم وبلاگ مرتبط نیست. این وبلاگ و قبل تر از اون گروه اینترنتی آبزیستان، از اواخر دهه هشتاد شمسی راه اندازی شد تا در زمینه حلقه بر زمین مانده آموزش و ترویج آبزی پروری فعالیت داشته باشه و الحمدلله تا به حال هم در این حوزه تاثیر نسبتا خوبی بر جای گذاشته. اما چند روز پیش متوجه شدم وبسایت شرکتی به همین نام و دقیقا به همین نام، در جستجوی گوگل بالا میاد و خیلی شیک و مجلسی به نام "وبسایت رسمی شرکت آبزیستان " خودش رو معرفی کرده.
اینکه "میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است" :) به کنار، اما همینجا اعلام می کنم وبلاگ آبزیستانی که شما و اهالی صنعت آبزی پروری می شناسید، هیچ ارتباطی با شرکت مذکور نداشته و نخواهد داشت. مطالب این وبلاگ هم رنگ و صبغه آموزشی و ترویجی در حوزه آبزی پروری (و بعضا دلنوشته هایی به سبک سایر وبلاگ های مرسوم) داشته و خواهند داشت. با تشکر، علی قوام پور، ادمین وبلاگ آبزیستان.
احتمال بروز حوادث در ساعات شب به ویژه در هوای بد نظیر بارش های سنگین بیشتر است. به منظور ایمنی بیشتر، کارهای تعمیراتی در این ساعات می بایست توسط دونفر انجام شود.
هر مزرعه باید دارای پروتکل ایمنی بوده و پرسنل می بایست عملیات حفاظت و ایمنی را حداقل دو بار در سال تمرین کنند. در این موارد باید از کارکرد مناسب تجهیزات مطمئن شد.
در محل مزرعه لازم است تجهیزات کافی برای کار در شب نظیر لباس، کلاه و کفش ایمنی، عینک، چتر، جعبه کمک های اولیه، چراغ قوه، چراغ پیشانی (Head lamp)، کابل سیّار و ... موجود باشد. این تجهیزات برای فعالیت شبانه پرسنل با خاطری آسوده ضروری است. اتفاقات پیش آمده در ساعات شب بیشتر به دلیل شرایط نا ایمن حادث می شوند. علاوه بر این همه افراد در محل مزرعه باید متوجه باشند تجهیزات را چه زمان و چگونه به کار گیرند.
مطلبی که لینک دانلود آن را در اینجا مشاهده می فرمائید، حدود ده سال قبل ترجمه نموده و از طرف گروه اینترنتی آبزیستان در وبلاگ قدیمی تری به همین نام منتشر کردم. امروز که داشتم مطالب ذخیره شده قدیمی رو بررسی می کردم دوباره چشمم بهش افتاد و به نظرم اومد باز نشرش برای علاقمندان مفید باشه. امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره.
نوشته : Soraphat Panakorn
ترجمه: علی قوام پور
سایر مشکلات
حراست مزرعه
برج مراقبت (ساختمان بلند برای نگهبانی) دارای نورافکن و فنس کشی با توری های شبرنگ برای دورکردن مزاحمین کمک زیادی می کند. یکی از اقدامات بازدارنده برای تور اندازی توسط سارقین، کشیدن سیم خاردار زیر آب و دور استخر است. این موضوع سبب می شود تورهای پرتابی غیرمجاز در سیم کشی ها گیر کرده و مانع سرقت میگوها شود( به نظر می رسد مواردی از این دست صرفا به عنوان پیشنهاد نویسنده متن ارائه شده باشد وگرنه در خصوص عملیاتی بودن راهکارها، مشکلات اجرائی قابل طرح وجود دارد). راه دیگر برای جلوگیری از ورود مزاحمین، اسکان پرسنل، در اطراف و نزدیک به مزرعه پرورش است.